Høyt henger de!

Lars Tore StrandArkiv 2012

Elevene på start © Trond Lerfald

Nybegynnerkurset i paragliding går så det suser! I helga fikk elevene kjenne hvordan det er å sveve høyt der oppe……det var nemlig duket for kursets første høydeturer!
Lørdagen kom med knall vær og fine vindforhold. Første del av dagen ble tilbrakt i skolebakken ved gården Forbord. Etter at instruktørene hadde fått bekreftet det de allerede hadde mistanke om, nemlig at elevene var klare for sin første høydetur, gikk turen opp til toppen av Forbordsfjellet.Turen opp gikk rimelig kjapt, dette takket være at klubben har fått løyve til å benytte snøskuter under kursing, og at Evald Kristian Kvernmo stilte med skuter og var sjåfør!
Oppe på fjellet sto vinden så og si rett inn med 3 ms fra nord, altså perfekte forhold. Elevene startet i skytteltrafikk, og ikke en eneste sur mine var og se på landingen etter at turen var gjennomført. Herlig!
Etter turen ble det gjennomgang av dagen før elevene fikk dra hjem og nyte etterdønningene fra dagens strabaser.

Søndag ble oppmøtet satt til klokka 1300, dette på grunn av at skuterløyva setter krav om ingen kjøring mellom klokka 10 og 15 på søndager. Klokka 15 gikk startskuddet, og da gikk skuteren i skytteltrafikk opp til toppen. Alle elevene fikk to høydeturer hver, og var veldig fornøyde etterpå. Dette er moro! 🙂

Neste helg håper vi på perfekte kursforhold igjen, slik at elevene får fortsette med høydeturer. Da blir det lagt inn nye momenter i flygingen som de skal trene på.

Takk for en super helg! 🙂

PS: Film og bilder fra helga dukker opp så snart de mottas.