Viktig melding til alle piloter og elever i HP-seksjonen!

Lars Tore StrandArkiv 2012

Alle piloter og elever i HP-seksjonen skal ha mottatt følgende mail stilet av faglig leder i forbundet vårt, Arne Hillestad.
De som eventuelt ikke har mottatt denne mailen kan lese den her.

Teksen er som følger:

«Vi som jobber med hanggliding og paragliding er skremt av de mange unødvendige ulykkene som skjer blant våre medlemmer. I 2012 har det vært en økning i ulykker på over 20 % i forhold til tidligere år. Denne trenden må vi jobbe for å snu! Dette gjelder paragliding i hovedsak!

Vi kan konstatere følgende:
Mange av ulykkene skjer i utlandet.
Mange av ulykken skje fordi man ikke følger sikkerhetssystemet, dvs. man flyr i forhold og man flyr øvelser man ennå ikke er klar for.
Landingsulykker er overrepresentert.
Ulykker skjer på alle trinn.
I nesten alle rapportene står det: «Galt utført manøver» «eller ukonsentrert, sleiv»

Mange av våre piloter går rundt med skruer og skinner i kroppen uten at det burde vært slik. De fleste blir bra igjen men noen kommer dessverre nok til å ha «minner» om den uheldige turen resten av livet! DU KAN SELV SØRGE FOR AT IKKE DU BLIR EN AV DEM!

Her er noen viktige råd fra seksjonen som dere bør lese og leve etter.

Planlegg innflyging bedre. Ikke bruk S svinger i lav høyde, sørg for at finalen går rett frem, reis deg opp i tide og land på beina.

Start ikke i forhold du er t tvil om du mestrer.
Er du elev så trenger du en instruktør med deg når forholdene er annerledes enn de du fløy i sist. Du mangler erfaringen som sier hva du kan vente deg der ute i lufta.

Distanseflyging kan du først begynne å trene på når du har tatt sikkerhetskurs og bestått PP4. Dette gjelder alle våre piloter om de flyr i Norge eller utlandet.

Flyr du i utlandet så sett deg grundig inn i lokale forhold, lokale regler og snakk med lokale piloter FØR du skal fly. Norske forhold finnes ikke i alle land.

Skal du trene på nye øvelser, gjør det i sikre omgivelser og med instruktør til stede. Sikkerhetskurs er en fin anledning for dette. Da er sikkerheten satt i system og må du kaste nødskjerm da blir du plukket opp.

Vi kunne kommet med mange andre punkter men les i alle fall disse og FØLG dem. Og husk rådet på start: ER DU I TVIL ER DET IKKE TVIL!

Fly sikkert og happy landings fra Arne.»