Lars Tore StrandArkiv 2021

Fra sesongen 2020/2021 (1. okt. til 30. sept.) er distanseligaen for både hang- og paragliding flyttet til XContest. Dette medfører forhåpentligvis større aktivitet, bedre konkurranser og ikke minst bedre konkurranseflyging!
På XContest-plattformen er det større fleksibilitet når det kommer til scoring, og man er samtidig en del av det internasjonale distansemiljøet via World XContest.
Tidligere måtte man deklarere turer til Distanseligaen via e-post eller sms, men dette er nå en saga blott! Fly og tilpass heller ruta underveis ut fra rådende forhold.

Hvordan registrere deg?

Deltagere må registrere seg først ved å klikke «Registrering» i menyen til høyre.

Deretter fyller du inn opplysningene som trengs. Husk å hake av der det står «Meld meg på ligaen Distanseligaen 2021*».


XCTrack

XContest har også en egen app for telefoner/nettbrett som kjører på Android, og denne er ganske snasen. Via denne kan du logge automatisk til ligaen, du har tilgang til luftroms- og oppgavekart, og i praksis et fullt flyinstrument på telefonen, i tillegg til livetracking. Det forventes også mange nye features fremover. XCtrack viser deg også hva som skal til for å få gjennomført FAI triangel og lukket triangel. Merk at XCTrack ikke er noe krav for bruk av distanseligaen, men den gjør ting enklere. Du kan laste ned XCTrack via Play Store på din Android telefon/nettbrett, les mer om appen her.

I appen bruker du samme brukernavn og passord som du registrerte deg med i ligaen,

XContest systemet fungerer ellers ganske likt som vårt gamle system i loggboka. Husk at du må laste opp tracklog-fila i .IGC format (GPSDump og mange flyinstrumenter lagrer som IGC).

https://www.xcontest.org/norw

Lykke til!

(Informasjonen er hentet fra: https://www.klubbinfo.no/kkpg/cat_nyheter_blid_66138_distanseligaen_flyttes_til_xcontest.html)